Verhalen

Op deze pagina kun je allemaal leuke verhalen lezen. Klik op de knoppen om de verhalen te openen!

 

De dobbelsteen en de verhalen van Jezus

De motto's op de dobbelsteen van de vrede komen uit het leven en de verhalen van Jezus. Van elk van de 6 motto's volgt nu, als voorbeeld, een verhaal uit de bijbel. Voor de complete lijst van bijbelverhalen klik op de knop hieronder.

De verloren zoon

Op een dag vertelt Jezus het verhaal van ''De barmhartige vader''. Hij wil daarmee duidelijk maken hoeveel God van alle mensen houdt. En dat Hij ons altijd vergeeft, wat we ook hebben gedaan.

De eerste christenen

Toen na de dood van Jezus zijn Geest op zijn leerlingen neerdaalde, ontstonden de eerste groepen christenen. Zij leefden in liefde zoals Jezus hun had uitgelegd. Alles deelden ze met elkaar en er waren onder hen geen armen.

De barmhartige samaritaan

Jezus zegt dat we de naaste moeten liefhebben als onszelf.
Maar wie is de naaste? vragen de mensen aan Jezus.
Dan legt Jezus het uit met een prachtig verhaal.

De bruiloft in Kana

Jezus is samen met zijn moeder Maria op een bruiloft in het stadje Kana. Maria merkt dat er bijna geen wijn meer is en zegt dat tegen Jezus. Eerst lijkt het dat Jezus er niet naar luistert, maar dan blijkt dat Hij toch goed geluisterd heeft. Lees het verhaal over de bruiloft van Kana.

De werkers van de wijngaard

Met het verhaal van ''de werkers van de wijngaard'' legt Jezus uit dat de liefde van God vooral is vooral voor alle mensen die op de laatste plaats staan.

De verkondiging van het evangelie aan alle volken

De leerlingen van Jezus trekken er op uit om aan iedereen de blijde boodschap te vertellen, dat God liefde is. Maar er was een grote vraag waar ze nog geen antwoord op wisten: Is die liefde nu alleen voor de Joden of ook voor de andere volken?

De bloemenzaadjes van de keizer

In het verre oosten leefde een oude keizer. Omdat hij geen nakomelingen had, riep hij alle kinderen van de adellijke families bij zich...

De eerste schooldag van Joepie

Tussen de kastanjebomen van Groenbos worden voorbereidingen getroffen: de zomer loopt ten einde en zoals altijd is tante Trompetta het feest aan het organiseren..

De lach-truc

Peter is klaar op de startlijn. Dit is de wedstrijd waar hij lang naar heeft uitgekeken: hij heeft zijn blauwe helm opgezet en, met één voet op het pedaal en de andere op de grond, staart hij aandachtig naar de scheidsrechter die op het punt staat het startsein te geven..

De schitterende ster

Er was eens een kleine ster die met andere sterren in de melkweg leefde, daar waar de oneindige hemel nog blauwer was. Op een dag riep de Grote Ster hen allen en zei: "Bereid je voor om zo helder te schijnen als je kunt, om feller te schijnen dan ooit, want...

Steensoep

In een land hier ver vandaan slenterden drie soldaten over een weg. Ze keerden terug van de oorlog. Ze waren moe en uitgehongerd. Ze hadden al twee dagen niet gegeten. “Ik hunker naar avondeten”, zei de eerste...

Vergadering in de timmerwerkplaats

Op een dag was er in een timmerwerkplaats een vreemde vergadering: De gereedschappen kwamen bij elkaar om hun verschillen uit te praten. De hamer was de voorzitter, maar...

De Dappertjes

Flip plant een zaadje, maar na drie dagen is er nog geen bloem! Tja, misschien moet Flip....

Een nieuwe klasgenoot

Hoe word je dikke vrienden met iemand die je niet kent? Lees maar gauw...

Een vreemde man

Hij ziet er vreemd uit, die man op het bankje. Misschien is hij gevaarlijk...lees maar gauw verder!

Wat je allemaal doet voor een vriend

Flip heeft zijn  arm in het gips. Zou hij nu niet naar Carnaval kunnen? Lees maar gauw hoe dat afloopt...

Wie is bang voor de tandarts?

Ben jij bang voor de tandarts? Nou anders Wanda wel, ze droomt er zelfs van....

Familie Vrienden – de nieuwe buurjongen

Er is een nieuwe buurjongen gekomen. Wat voor een type zou het zijn? Ga maar lezen, dan ontdek je het zelf...